(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zapékaný květák s libečkem
Potřebné ingredience
1 menší květák, 6 větších brambor, hrst posekaného čerstvého libečku, 100g nivy, 4 vejce, 100g cihly, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, oblíbená kořenící směs, nejlépe adžika, 1-2 rajčata, olej na vymaštění pekáčku
Postup přípravy
1. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme. Do vymazaného pekáče klademe plátky brambor. Osolíme, opepříme a posypememe libečkem. Nemáme-li čerstvý libeček po ruce, můžeme ke květáku přidat třeba čerstvý pórek nebo petrželku.
2. Na ně klademe povařený květák posypaný adžikou. Takto dále vrstvíme a vše zakončíme brambory.
3. Rozmícháme vejce s nastrouhanými sýry a česnekem a zalijeme jimi navrstvenou směs. Poklademe plátky rajčat a pečeme:-)
2. Na ně klademe povařený květák posypaný adžikou. Takto dále vrstvíme a vše zakončíme brambory.
3. Rozmícháme vejce s nastrouhanými sýry a česnekem a zalijeme jimi navrstvenou směs. Poklademe plátky rajčat a pečeme:-)
postupně vrstvíme brambory a květák
navrch poklademe rajskými jablíčky
pohled vrstvení z boku
.... a zdravá dobrůtka je hotova, dobrou chuť:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé